Miesto, kde nájdete najlepšie výrobky z talianska.

Nákupný košík Položky: 0 Suma: 0,00 €

Taliansko ako gigant cestovín

Taliansko vyrobì 3,3 milióna ton cestovín ročne. Je najväčším producentom a zároveň najväčším spotrebiteľom na svete.

Podľa štatistík zjedia Taliani zhruba 28 kíl cestovín ročne, čo je viac ako 4-násobok priemeru Francúzov a Nemcov.

28 kíl rozdelených na 365 dní v roku, teda 76 gramov denne, čo je 1 porcia.

Takže je to pravda: Taliani jedia cestoviny každý deň, najmenej raz denne! Ako je to možné? Neunavuje ich to? Nepriberú?

Cestoviny sa pripravujú ľahko a rýchlo, sú lacné. Pomáhajú v spoločenskom živote, pretože vám umožnia improvizovať večeru za pár minút. V Taliansku je ľahké dostať pozvanie tohto typu od priateľa: „Poď ku mne, urobíme si rýchlo dve špagety!“.

Pri minimálnej investícii času a peňazí je váš žalúdok plný a večer v spoločnosti príjemný. Nie je možné sa unaviť jedením cestovín, pretože ich môže sprevádzať nekonečné množstvo omáčok, môžu sa podávať teplé alebo studené, kalorické alebo ľahké, zeleninové, rybacie alebo mäsové, a kombinácie sa nekonečne obmieňajú podľa fantázie a ročných období. Okrem toho existujú stovky formátov, každý vhodný pre iný druh omáčky.

Samé o sebe sú neutrálnou ingredienciou, a preto sú ideálne na stimuláciu kreativity v kuchyni. Od cestovín nepriberiete. Všetko závisí od ochutenia. Je jasné, že cestoviny s vyprážanými baklažánmi budú oveľa kalorickejšie ako cestoviny s paradajkovo- bazalkovou omáčkou. Cestoviny nie sú prílohou, ale vždy sú hlavným jedlom.

Podávajú sa "al dente" nie prevarené, lebo inak by boli ťažko stráviteľné. Špagety sa nejedia lyžicou. Ak je pre cudzinca ťažké si predstaviť jesť cestoviny každý deň, takisto je pre Taliana ťažké si predstaviť jesť niečo iné. Takže čo jedia cudzinci, keď nejedia každý deň cestoviny?

Aby sme sa vrátili k európskym štatistikám, jednou z mnohých odpovedí je 67 kilogramov zemiakov, ktoré ročne skonzumuje každý Francúz, v 76 kilogramoch Nemcov, nehovoriac o 110 kilogramoch zemiakov, ktoré skonzumuje Angličan ročne, veľmi ďaleko od 39 kíl Taliana.

Tieto údaje naznačujú, že Briti jedia zemiaky každý deň. Ako je to možné? Neunavuje ich to? Nepriberú?

Buon apetito!!!

Zobraziť produkt

Späť k článkom

Máte otázky?

Tel.: +421 902 200 545
E-mail: info@ilgusto.sk

Newsletter

Copyright © 2020 - 2022 ilgusto. All rights reserved. Developed by MrCode.NET

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.